Glasparelstralen door Strabeko

Wat is glasparelstralen?

Glasparelstralen is een proces waarbij een stroom glasparels onder hoge druk op een oppervlak wordt gericht om dit te reinigen, te polijsten of te verwijderen. Door middel van glasparelstralen wordt een corrosiewerende laag gecreëerd met lage ruwheidswaarden. Strabeko is een specialist in glasparelstralen. Onze moderne machines en deskundige mensen zorgen steeds weer voor een kwaliteitsproduct. Het glasparelstralen kent een productiecapaciteit van ongeveer 150 m² per dag en een maximaal gewicht van 10 ton. Constructies met een afmeting van wel 18 meter kunnen we voor u glasparelstralen.Decoratieve bloemen die via glasparelstralen gemaakt zijn in het magazijn van Strabeko.

Wilt u geen lelijke verkleuringen of opvallende randen meer op uw non-ferro materiaal? Goed te reinigen rvs materialen die uitermate geschikt zijn voor de medische wereld of voedingsindustrie? Kies dan voor glasparelstralen.

 

De voordelen van het glasparelstralen van rvs

Bij rvs kan het glasparelstralen als eindbehandeling worden gebruikt. Door een lage ruwheid is er verminderde kans voor vet en vuil om zich te hechten en het kan goed gereinigd worden. Hierdoor is de voedingsindustrie of de medische wereld er zo enthousiast over. Echter, het glasparelstralen van rvs gebeurt ook vanwege het fraaie uiterlijk en kent daardoor vele toepassingen.

 

Wat is er speciaal aan glasparelstralen?

Nadat het werkstuk is ontdaan van stof en vuil, worden met behulp van perslucht glazen kogels van 500 – 5.000 um op het oppervlak geschoten. Hierdoor ontstaat in het oppervlak een kouddeformatie (versteviging) waardoor het gladder en harder wordt. Tevens neemt hierdoor de bestendigheid tegen verschillende corrosievormen, zoals spanningscorrosie en corrosievermoeiing toe. De laagdikte waarin dit gebeurt, bedraagt ongeveer 100 – 200 um.

Wij kiezen voor glasparelstralen wanneer wij vervuiling, zetranden en een oxidelaag die overgebleven is op het oppervlak van uw materiaal willen verwijderen.

 

Voorbeelden van de materialen die wij glasparel gestraald hebben zijn:

Fietsbeugels
Trappen
Bruggen

En veel andere materialen die in onze fotoalbum bekeken kunnen worden! 

 

Meer weten over glasparelstralen door Strabeko?

Bent u benieuwd of glasparelstralen wat voor u is? Of wat de kosten zijn voor het stralen? Wanneer u contact met ons opneemt vertellen wij u graag meer. U kunt contact opnemen door te mailen naar mail@strabeko.nl of door het contactformulier rechts in te vullen!

Contact opnemen

  Stuur een afbeelding mee:
  Stuur een afbeelding mee:

  Met het versturen van dit contactformulier bent u op de hoogte van de algemene voorwaarden en de inhoud van de disclaimer

  50 jaar!

  Strabeko is een Tilburgs straalbedrijf dat meer dan 50 jaar bestaat

  Vele oppervlaktebehandelingen

  Strabeko heeft vele oppervlaktebehandelingen; zoals cabinestralen, metalliseren, poedercoaten, natlakken, glasparelstralen en thermisch reinigen

  Uw producten

  U kunt bij Strabeko terecht met grote, robuuste objecten. Onder optimale omstandigheden worden al uw producten gestraald en behandeld.

  Veelgestelde vragen over glasparelstralen

   

  Glasparelstralen is een proces waarbij een stroom glasparels onder hoge druk op een oppervlak wordt gericht om dit te reinigen, te polijsten of te verwijderen.
  Het proces van glasparelstralen begint met het opstellen van een machine die glasparels en hogedruklucht door een slang naar een spuitpistool stuurt. De operator richt het spuitpistool op het te behandelen oppervlak en beweegt het over het oppervlak om het te behandelen.
  Glasparelstralen wordt vaak gebruikt om roest, verf, vuil en andere soorten vuil te verwijderen van metaal, beton, hout, glas en andere materialen. Het kan ook worden gebruikt om oppervlakken te polijsten of te bewerken om een bepaald uiterlijk te bereiken.
  Dit hangt af van het specifieke proces en de gebruikte materialen. In sommige gevallen kan glasparelstralen leiden tot het vrijkomen van fijn stof, dat schadelijk kan zijn voor de luchtkwaliteit. Het is daarom belangrijk om over goede afzuigvoorzieningen te beschikken en volgens de juiste veiligheidsprocedures te werken om deze risico's tot een minimum te beperken.

  Contact opnemen met ons?

  Strabeko is dagelijks geopend tussen 08.00 en 17.30 uur. Vrijdag sluit Strabeko om 16.30 uur. Op alle eerste zaterdagochtenden van de maand is Strabeko tussen 08.00 en 12.00 uur geopend. Op officiële feestdagen is Strabeko gesloten.
  Begin met chatten
  Hulp nodig?
  Hallo! Hoe kunnen we je helpen? Klik op '' Begin met chatten'' om ons een Whatsapp bericht te sturen! Wij helpen je graag verder.