Moffelen, voor een strak resultaat

Moffelen

Wat is moffelen?

De term moffelen wordt vaak gebruikt wanneer met het proces poedercoaten wordt bedoeld. Moffelen is het onder hoge temperaturen (boven de 150°) uitharden van verf in een oven. Poedercoaten is een laag poeder die ook in de oven uitgehard wordt. Poedercoating wordt dus gemoffeld. De laklaag die zo ontstaat, laat de verf nooit los. De kleuren gaan dus niet afbladeren of vervagen.

 

Waarom is moffelen belangrijk?

Dankzij het zogenaamde moffelen, waarbij de coating in een oven gesmolten wordt, ontstaat een verflaag die sterker is en minder snel beschadigt raakt dan een gewone laklaag. Bovendien zorgt het poedercoaten van aluminium ervoor dat de coating een beschermende laag over het materiaal vormt.

 

Waarom heeft poedercoaten het overgenomen van moffelen?

Dit is gebeurd in verband met de ontwikkelingen in de poedercoating industrie; poedercoating is duurzaam en milieuvriendelijk, geeft met minder benodigde poederlagen de gewenste roest en corrosie wering. Moffelen is tegenwoordig een onderdeel van poedercoaten. Wel kunt u voor beide mogelijkheden terecht bij Strabeko. Strabeko is ervaren en vakkundig in oppervlaktebehandelingen en bestaat nu meer dan 50 jaar. Wij zijn lid van de ION en de Koninklijke Metaalunie.

 

Meer informatie over moffelen door Strabeko

Moffelen is opgenomen in het proces van oppervlaktebehandelingen bij Strabeko. Wenst u meer uitleg over onze processen of specifiek over moffelen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of de mail: mail@strabeko.nl. Wij zetten dan graag het een en ander voor u uiteen.

Contact opnemen

  Stuur een afbeelding mee:
  Stuur een afbeelding mee:

  Met het versturen van dit contactformulier bent u op de hoogte van de algemene voorwaarden en de inhoud van de disclaimer

  50 jaar!

  Strabeko is een Tilburgs straalbedrijf dat meer dan 50 jaar bestaat

  Vele oppervlaktebehandelingen

  Strabeko heeft vele oppervlaktebehandelingen; zoals cabinestralen, metalliseren, poedercoaten, natlakken, glasparelstralen en thermisch reinigen

  Uw producten

  U kunt bij Strabeko terecht met grote, robuuste objecten. Onder optimale omstandigheden worden al uw producten gestraald en behandeld.

  Contact opnemen met ons?

  Strabeko is dagelijks geopend tussen 08.00 en 17.30 uur. Vrijdag sluit Strabeko om 16.30 uur. Op alle eerste zaterdagochtenden van de maand is Strabeko tussen 08.00 en 12.00 uur geopend. Op officiële feestdagen is Strabeko gesloten.
  Begin met chatten
  Hulp nodig?
  Hallo! Hoe kunnen we je helpen? Klik op '' Begin met chatten'' om ons een Whatsapp bericht te sturen! Wij helpen je graag verder.