Gritstralen door Strabeko

Wat is gritstralen en waarom gebruiken we dit?

Gritstralen is een oppervlaktebehandeling van harde materialen waarbij met behulp van een compressor en perslucht gritkorrels tegen een voorwerp worden geblazen om een schuureffect te bereiken. Voorbeelden van gritstralen zijn:

– Het verwijderen van roest of verf.
– Het maken van oppervlaktestructuren op bijvoorbeeld glas of brons.

Welke toepassingen van gritstralen zijn mogelijk?

Het gritstralen is toe te passen op verschillende materialen. Aluminium, staal, glas, graniet en hout zijn slechts enkele voorbeelden. Uiteraard behoort ook het gritstralen van rvs tot de mogelijkheden. Door na het stralen vrij snel een volgende oppervlaktebehandeling toe te passen kan roestvorming worden geweerd. Na het gritstralen kan bijvoorbeeld een corrosiewerende coating aan worden gebracht.

Strabeko is thuis in het gritstralen van grote en kleine objecten. Met onze moderne straalmachine gritstralen we objecten tot een maximum van 18 x 1,5 x 0,9 meter. Gebeurt het stralen handmatig dan kunnen we ook objecten tot 18 meter aan.

 

Welke soorten grit zijn er? Welke gebruikt Strabeko en waarom?

Grit van siliciumcarbide (carborundum) wordt gebruikt als materiaal voor gritstralen, het zogenaamde straalgrit. De goedgekeurde en gecertificeerde grit gebruikt Strabeko voor het stralen. Alleen met een goed gestraald oppervlak Ra, Rz en Ry of Rt. Met de Testex tape-methode (NEN EN ISO 4287) meten we binnen Strabeko of de ondergrond van een oppervlak geschikt is voor de opvolgende coatinglaag.

 

Contact

Benieuwd of wij uw project kunnen gritstralen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar mail@strabeko.nl of door het contactformulier rechts in te vullen. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Contact opnemen

  Stuur een afbeelding mee:
  Stuur een afbeelding mee:

  Met het versturen van dit contactformulier bent u op de hoogte van de algemene voorwaarden en de inhoud van de disclaimer

  50 jaar!

  Strabeko is een Tilburgs straalbedrijf dat meer dan 50 jaar bestaat

  Vele oppervlaktebehandelingen

  Strabeko heeft vele oppervlaktebehandelingen; zoals cabinestralen, metalliseren, poedercoaten, natlakken, glasparelstralen en thermisch reinigen

  Uw producten

  U kunt bij Strabeko terecht met grote, robuuste objecten. Onder optimale omstandigheden worden al uw producten gestraald en behandeld.

  Veelgestelde vragen over gritstralen

   

  Gritstralen is een proces waarbij hoog verhit en onder hoge druk een stof, zoals zand of glas, wordt gebruikt om de oppervlakte van een object schoon te maken of te texturen.
  Gritstralen wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van verf, roest en andere verontreinigingen van metalen oppervlakken. Tevens kan gritstralen ook worden ingezet voor het oppoetsen van steen of het verbeteren van de grip op verharde oppervlakken.
  Het proces van gritstralen werkt door middel van een stroom van hoog verhit stof, die de verontreinigingen van het oppervlak verwijdert en het oppervlak tegelijkertijd textuurt.
  Nee, gritstralen is niet geschikt voor alle materialen. Sommige materialen kunnen beschadigd raken door het proces. Het is belangrijk om bij een professioneel bedrijf na te vragen of je materiaal geschikt is om te gritstralen.

  Contact opnemen met ons?

  Strabeko is dagelijks geopend tussen 08.00 en 17.30 uur. Vrijdag sluit Strabeko om 16.30 uur. Op alle eerste zaterdagochtenden van de maand is Strabeko tussen 08.00 en 12.00 uur geopend. Op officiële feestdagen is Strabeko gesloten.
  Begin met chatten
  Hulp nodig?
  Hallo! Hoe kunnen we je helpen? Klik op '' Begin met chatten'' om ons een Whatsapp bericht te sturen! Wij helpen je graag verder.