Machinaal stralen

Strabeko is een expert in oppervlaktebehandelingen. Wanneer er voor het aanbrengen van de corrosiewerende laag gekozen wordt, kunt u kiezen uit cabinestralen of machinaal stralen. Beide bewerkingen zorgt voor een goede hechting van de corrosiewerende laag. Strabeko kiest voor machinaal stralen bij objecten die door de doorgang van de straalmachine kunnen. Deze heeft een afmeting van 18 x 1,5 x 0,9 meter.

machinaal-stralenToepassing van machinaal stralen

Het machinaal stralen kan worden toegepast op diverse materialen. Staal, aluminium, hout en rvs zijn uitermate geschikt. Maar ook kunststof, glas en graniet kunnen machinaal gestraald worden. Door het stralen worden oude verfresten, walshuiden of roest verwijderd en kan een nieuwe deklaag worden aangebracht. Dankzij het machinaal stralen zal deze deklaag zich goed hechten en krijgt roest of corrosie geen kans.

 

Welke straalmachine heeft Strabeko? Hoe werkt deze?

Strabeko heeft een straalmachine die uit 3 hoofdcomponenten bestaat;
straalmiddel aanvoer, stof afvoer en een rollenbaan voor de te bewerken producten.
Voor het efficiënt benutten van de straalcapaciteit moet de volle breedte van de rollenbaan gebruikt worden. Open plekken worden opgevuld met ander werk of eigen werk, zoals stangen en haken. Open plaatsen op de transportbaan heeft extra slijtage ten gevolg, maar ook een onnodig energie verbruik.

Waarom heeft Strabeko een straalmachine?

Mits de machine goed beladen wordt, is de machine energievriendelijk en gebruiksvriendelijk. Handling van grote lange objecten wordt met straalmachine gemakkelijker en arbo-vriendelijk; dit door het automatisch transport is deze machine ergonomisch. Zoals beschreven in de directieverklaring tbv de NEN-EN-ISO 9001-2015 certificering, is voor Strabeko  “Maatschappelijk verantwoord produceren” belangrijk en een onderdeel daarvan is, spaarzaam omgaan met energie, en dat we arbotechnisch vooruitgang willen boeken.

 

Meer weten?
Strabeko is ervaren en deskundig. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor wat betreft cabinestralen (handmatig) of machinaal stralen. Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u advies op maat? Vul snel het contactformulier rechts in en wij beantwoorden uw vragen zo spoedig mogelijk.

Contact opnemen

  Stuur een afbeelding mee:
  Stuur een afbeelding mee:

  Met het versturen van dit contactformulier bent u op de hoogte van de algemene voorwaarden en de inhoud van de disclaimer

  50 jaar!

  Strabeko is een Tilburgs straalbedrijf dat meer dan 50 jaar bestaat

  Vele oppervlaktebehandelingen

  Strabeko heeft vele oppervlaktebehandelingen; zoals cabinestralen, metalliseren, poedercoaten, natlakken, glasparelstralen en thermisch reinigen

  Uw producten

  U kunt bij Strabeko terecht met grote, robuuste objecten. Onder optimale omstandigheden worden al uw producten gestraald en behandeld.

  Contact opnemen met ons?

  Strabeko is dagelijks geopend tussen 08.00 en 17.30 uur. Vrijdag sluit Strabeko om 16.30 uur. Op alle eerste zaterdagochtenden van de maand is Strabeko tussen 08.00 en 12.00 uur geopend. Op officiële feestdagen is Strabeko gesloten.
  Begin met chatten
  Hulp nodig?
  Hallo! Hoe kunnen we je helpen? Klik op '' Begin met chatten'' om ons een Whatsapp bericht te sturen! Wij helpen je graag verder.