Thermisch reinigen

Milieuvriendelijk, duurzaam en veilig

In de thermische reinigingsoven worden lakken en harsen ontbonden op een milieuvriendelijke, duurzame en veilige manier. De producten worden in een zuurstofarme omgeving opgewarmd tot een temperatuur waarop de lakken en/of harsen gaan ontbinden. De behandelingstemperatuur is afhankelijk van de toepassing en product.

De werking van thermisch reinigen weergegeven in een illustratie

Hoe werkt thermisch reinigen door Strabeko?

Strabeko zet een kleine thermische reinigingsoven (lengte tot 1,25 meter) in als voorbehandeling voor het te stralen materiaal. Het proces stralen wordt namelijk met deze voorbehandeling ingekort.

De thermische reinigingsoven bestaat uit een tweetal kamers. Deze kamers werken afzonderlijk van elkaar en worden ook afzonderlijk elektronisch bestuurd. De ovenkamer wordt gebruikt om de te reinigen onderdelen in te plaatsen. Gedurende het gehele proces wordt het zuurstofgehalte in deze kamer zeer laag gehouden. De reden hiervoor is dat er op deze manier een gelijkmatige reiniging kan plaatsvinden zonder dat er zogenaamde “burn spots” kunnen worden gevormd. De reiniging in deze ovenkamer vindt geleidelijk plaats. Hierdoor worden de onderdelen nooit beschadigd, verbrand of verbogen. De thermische reinigingsoven is voorzien van een digitaal sturingssysteem waarbij onder andere temperatuur en tijd real-time worden gestuurd.

De tweede kamer in de oven is de nabrandkamer. Deze kamer heeft als taak de vrijgekomen gassen uit de ovenkamer op een vakkundige en zorgvuldige manier te verbranden, zodat er nagenoeg geen schadelijke stoffen in de atmosfeer komen. Door een zeer ingenieus systeem worden de doorgevoerde gassen uit de ovenkamer gedurende minimaal 2 seconden blootgesteld aan een warmte van 850 graden Celcius. Hierdoor treedt er een moleculaire ontbinding op, die alle milieuonvriendelijke stoffen afbreekt en deze omzet in milieuvriendelijke stoffen. De coatingresten die tijdens het proces in de opvangbakken worden opgevangen kunnen simpelweg met een stofzuiger worden verwijderd. Deze vormen geen gevaar voor milieu of mens.

Wilt u uw producten thermisch laten reinigen?

Heeft u nog vragen over thermisch reinigen? Of wilt u een offerte op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij reageren zo spoedig mogelijk. U kunt contact opnemen door het contactformulier rechts in te vullen of door te mailen naar mail@strabeko.nl 

50 jaar!

Strabeko is een Tilburgs straalbedrijf dat meer dan 50 jaar bestaat

Vele oppervlaktebehandelingen

Strabeko heeft vele oppervlaktebehandelingen; zoals cabinestralen, metalliseren, poedercoaten, natlakken, glasparelstralen en thermisch reinigen

Uw producten

U kunt bij Strabeko terecht met grote, robuuste objecten. Onder optimale omstandigheden worden al uw producten gestraald en behandeld.

Contact opnemen met ons?

Strabeko is dagelijks geopend tussen 08.00 en 17.30 uur. Vrijdag sluit Strabeko om 16.30 uur. Op alle eerste zaterdagochtenden van de maand is Strabeko tussen 08.00 en 12.00 uur geopend. Op officiële feestdagen is Strabeko gesloten.

Veelgestelde vragen over thermisch reinigen

 

Thermisch reinigen is een milieuvriendelijke, duurzame en veilige manier om lakken en harsen te ontbinden. Bij Strabeko wordt een kleine thermische reinigingsoven gebruikt als voorbehandeling voor het te stralen materiaal. De ovenkamer en nabrandkamer werken afzonderlijk van elkaar en worden elektronisch bestuurd. De onderdelen worden in de ovenkamer geplaatst en gedurende het proces wordt het zuurstofgehalte zeer laag gehouden. De nabrandkamer verbrandt de vrijgekomen gassen op een vakkundige manier, waarbij alle milieuonvriendelijke stoffen worden afgebroken en omgezet in milieuvriendelijke stoffen.
De reiniging in de ovenkamer van de thermische reinigingsoven van Strabeko vindt geleidelijk plaats, waardoor de onderdelen nooit beschadigd, verbrand of verbogen worden. Het zuurstofgehalte wordt laag gehouden om een gelijkmatige reiniging te garanderen zonder "burn spots" te vormen.
De nabrandkamer van de thermische reinigingsoven van Strabeko verbrandt de vrijgekomen gassen gedurende minimaal 2 seconden op een zeer hoge temperatuur van 850 graden Celsius. Hierdoor treedt er een moleculaire ontbinding op, waarbij alle milieuonvriendelijke stoffen worden afgebroken en omgezet in milieuvriendelijke stoffen.
Begin met chatten
Hulp nodig?
Hallo! Hoe kunnen we je helpen? Klik op '' Begin met chatten'' om ons een Whatsapp bericht te sturen! Wij helpen je graag verder.