Zandstralen voor een schoon resultaat

Vaak wordt gesproken over zandstralen alsof het een methode is die nog steeds gebruikt wordt. Het eigenlijke zandstralen is echter sinds 1953 een verboden oppervlaktebehandeling in Nederland. Het gritstralen heeft nu de plaats van het zandstralen ingenomen. Door middel van perslucht en gritkorrels worden oude laklagen, plamuur, walshuiden en roest, eenvoudig verwijderd. Het resultaat is een diep gereinigd, maar ruw oppervlak.

Voordelen
Grit- en glasparelstralen hebben eenzelfde resultaat als zandstralen. Het gezondheidsrisico ligt alleen een stuk lager.

Het ruwe oppervlak, dat ontstaat na het stralen, zorgt ervoor dat een nieuwe lak- of verflaag goed hecht. En dat is wat u wilt. Strabeko kan zowel het stralen, als het aanbrengen van een nieuwe deklaag voor u verzorgen. Voordeel hiervan is dat alles binnen korte tijd wordt uitgevoerd en roest hierdoor geen kans krijgt.

Het stralen zorgt bovendien niet alleen voor een goede hechting. Het is ook een milieuvriendelijke en goedkope manier van industriële reiniging. Dit in tegenstelling tot het oude zandstralen. Het huidige straalmiddel kan hergebruikt worden en er zijn geen chemische middelen nodig. Al met al is het stralen een erg goede en voordelig manier van reinigen.

De alternatieven van zandstralen
Wenst u meer informatie te ontvangen over het grit- en glasparelstralen? Dé alternatieven voor zandstralen? Neem dan nu contact met ons op.

Contact opnemen

Stuur een afbeelding mee:
Stuur een afbeelding mee:

Met het versturen van dit contactformulier bent u op de hoogte van de algemene voorwaarden en de inhoud van de disclaimer

50 jaar!

Strabeko is een Tilburgs straalbedrijf dat meer dan 50 jaar bestaat

Vele oppervlaktebehandelingen

Strabeko heeft vele oppervlaktebehandelingen; zoals cabinestralen, metalliseren, poedercoaten, natlakken, glasparelstralen en thermisch reinigen

Uw producten

U kunt bij Strabeko terecht met grote, robuuste objecten. Onder optimale omstandigheden worden al uw producten gestraald en behandeld.

Contact opnemen met ons?

Strabeko is dagelijks geopend tussen 08.00 en 17.30 uur. Vrijdag sluit Strabeko om 16.30 uur. Op alle eerste zaterdagochtenden van de maand is Strabeko tussen 08.00 en 12.00 uur geopend. Op officiële feestdagen is Strabeko gesloten.