Schooperen

Wat is schooperen?

Schooperen is hetzelfde als metalliseren en vlamverzinken. Het is het aanbrengen van een zink aluminiumlaag op materiaal dat eerst zilverblank gestraald is. Het schooperen kent bij Strabeko een productiecapaciteit van wel 200 m² per dag en zorgt voor een uitstekende bescherming tegen roest. Uw product krijgt zo een langere levensduur tegen invloeden van buiten.

schooperen

Hoe werkt schooperen?

Bij het schooperen wordt een massieve zinkaluminiumdraad gesmolten in een elektrische boog en in vloeibare toestand aangebracht op het oppervlak. Het is een egale laag met een open structuur, waarop laklagen en verflagen zich goed hechten. Hiermee kunt u de levensduur van uw producten verlengen. Schooperen voorkomt namelijk niet alleen roestvorming, het heeft ook – in combinatie met diverse lagen verf, lak of poeder- een beschermende werking tegen diverse invloeden van buitenaf.

Specificaties van de behandeling schooperen bij Strabeko:

– Afmetingen: maximaal 18 x 4 x 4 meter
– Maximaal gewicht van 10 ton

 

Wat zijn de voordelen van schooperen?

Enkele belangrijke voordelen van schooperen zijn;

 • Meer mogelijkheden qua maatvoering.
 • Trekt niet krom tijdens het proces.
 • Goede ondergrond voor coating.
 • Ziet er glad uit, geen druipers.
 • Zeer goede hechting op gestraald oppervlak.
 • Een lange levensduur.

 

Waarom kiezen voor schooperen?

Schooperen zorgt voor een goede hechting. Het is belangrijk om te kiezen voor schooperen omdat het duurzaam, betrouwbaar en milieuvriendelijk is.

 

Duurzaam

De hechting van de zinklaag op het gestraalde oppervlak is zeer goed en zorgt voor een lange levensduur van het staal. Wanneer er toch een beschadiging optreedt, ontstaat er een chemische reactie: de zogenaamde kathodische bescherming waardoor het product niet gaat roesten.

 

Betrouwbaar

Het schooperen vindt plaats conform NEN-EN-ISO-2063. Deze norm is van toepassing op metaallagen van zink, aluminium en legeringen van zink en aluminium, aangebracht door middel van thermisch spuiten, voor de bescherming van ijzer en staal tegen corrosie.

 

Milieuvriendelijk

Als een verzinkt product beschadigd is, kan het door middel van schooperen worden gerepareerd waardoor het product niet vervangen hoeft te worden. Na het schooperen wordt het overgecoat waardoor de levensduur van het product aanzienlijk wordt verlengd.

 

 

Meer informatie nodig?

Voor alle vragen over schooperen of een van de andere oppervlaktebehandelingen, kunt u contact met ons opnemen. Gebruik daarvoor het contactformulier rechts of stuur een e-mail naar: mail@strabeko.nl.

Contact opnemen

  Stuur een afbeelding mee:
  Stuur een afbeelding mee:

  Met het versturen van dit contactformulier bent u op de hoogte van de algemene voorwaarden en de inhoud van de disclaimer

  50 jaar!

  Strabeko is een Tilburgs straalbedrijf dat meer dan 50 jaar bestaat

  Vele oppervlaktebehandelingen

  Strabeko heeft vele oppervlaktebehandelingen; zoals cabinestralen, metalliseren, poedercoaten, natlakken, glasparelstralen en thermisch reinigen

  Uw producten

  U kunt bij Strabeko terecht met grote, robuuste objecten. Onder optimale omstandigheden worden al uw producten gestraald en behandeld.

  Contact opnemen met ons?

  Strabeko is dagelijks geopend tussen 08.00 en 17.30 uur. Vrijdag sluit Strabeko om 16.30 uur. Op alle eerste zaterdagochtenden van de maand is Strabeko tussen 08.00 en 12.00 uur geopend. Op officiële feestdagen is Strabeko gesloten.
  Begin met chatten
  Hulp nodig?
  Hallo! Hoe kunnen we je helpen? Klik op '' Begin met chatten'' om ons een Whatsapp bericht te sturen! Wij helpen je graag verder.