Schooperen voor een goede hechting

Wat is schooperen

Schooperen is gelijkwaardig aan metalliseren. Het is het aanbrengen van een zink aluminiumlaag op materiaal dat eerst zilverblank gestraald is. Het schooperen kent bij Strabeko een productiecapaciteit van wel 300 m² per dag en zorgt voor een uitstekende bescherming tegen roest. Uw product krijgt zo een langere levensduur.

schooperen

Hoe werkt schooperen

Bij het schooperen wordt een massieve zink en aluminiumdraad gesmolten in een elektrische boog en in vloeibare toestand aangebracht op het oppervlak. Het is een egale laag met een open structuur, waarop laklagen en verflagen zich goed hechten. Hiermee kunt u de levensduur van uw producten verlengen. Schooperen voorkomt namelijk niet alleen roestvorming, het heeft ook – in combinatie met diverse lagen verf of lak- een beschermende werking tegen diverse invloeden van buitenaf.

 

Specificaties schooperen bij Strabeko:

 • Tot maximaal 18 x 4 x 4 meter
 • Met een maximaal gewicht van 10 ton

 

Meer informatie

Voor alle vragen over schooperen of een van de andere oppervlaktebehandelingen, kunt u contact met ons opnemen. Gebruik het contactformulier of stuur een e-mail naar: mail@strabeko.nl.

Contact opnemen

  Stuur een afbeelding mee:
  Stuur een afbeelding mee:

  Met het versturen van dit contactformulier bent u op de hoogte van de algemene voorwaarden en de inhoud van de disclaimer

  50 jaar!

  Strabeko is een Tilburgs straalbedrijf dat meer dan 50 jaar bestaat

  Vele oppervlaktebehandelingen

  Strabeko heeft vele oppervlaktebehandelingen; zoals cabinestralen, metalliseren, poedercoaten, natlakken, glasparelstralen en thermisch reinigen

  Uw producten

  U kunt bij Strabeko terecht met grote, robuuste objecten. Onder optimale omstandigheden worden al uw producten gestraald en behandeld.

  Contact opnemen met ons?

  Strabeko is dagelijks geopend tussen 08.00 en 17.30 uur. Vrijdag sluit Strabeko om 16.30 uur. Op alle eerste zaterdagochtenden van de maand is Strabeko tussen 08.00 en 12.00 uur geopend. Op officiële feestdagen is Strabeko gesloten.