Levert maatwerk,

Dit allemaal in combinatie met snelle, flexibele levertijd in overleg met u !

Strabeko gaat met haar tijd mee door grondstoffen te gebruiken die verder uitontwikkeld zijn en zich in het A-segment bevinden en gebruikt worden in oa offshore en industrie. Strabeko kan alle systemen van C1 tot en met CX aanbieden. Ook de onderwater systemen. Daarnaast is de handling van de workflow onder handen genomen door digitaal met tablets te werken, het energieverbruik in toom te houden (o.a..met zonnepanelen) en oog te hebben voor een veilige werkomgeving van onze medewerkers. We voorzien u graag van advies.

Wanneer het om kwaliteit gaat, werkt Strabeko met het NEN-EN-ISO 12944-2018 norm. Deze norm behoort namelijk tot de belangrijkste internationale normen voor de bescherming van staal tegen corrosie door middel van verfsystemen. De norm geeft nl richtlijnen om te kunnen selecteren welk coatingsysteem moet worden toegepast, die ervoor zorgt dat er een goede bescherming tegen corrosie op stalen objecten/materialen/installaties en structuren ontstaan op diverse locaties.

In 2018 is deze norm uitgebreid. In deze laatste versie wordt er nog meer gericht is op constructies in de offshore-industrie. Voor C4 en hoger, is vereist de straal norm NEN-EN-ISO 8501-3. Tevens is de norm 20340 voor verfsystemen voor onder water opgenomen in 12944-2018 categorie CX. Met de nieuwe indeling van de categorieën gaat de duurzaamheid en levensduurverwachting ook omhoog.

Op Strabeko vragen we u dan ook specifiek hoe u uw materiaal beschermd wilt hebben en vragen we waar uw verfsysteem terecht komt.

ISO 12944 heeft de volgende 6 basiscategorieën met betrekking tot atmosferische corrosie:

 

ISO 12944 – 2018  
Categorie Buiten Binnen
C1 Heel laag Geen buiten toepassing Verwarmde gebouwen met schone atmosfeer zoals kantoren, winkels, scholen en hotels.
C2 Laag Atmosfeer in kleine mate vervuild, hoofdzakelijk landbouwgebieden Onverwarmde gebouwen waar condensatie kan optreden, bijv. magazijnen, sporthallen.
C3 Gemiddeld Industriële en stedelijke atmosfeer met een laag zwaveldioxide (IV) vervuilingsniveau Productiehallen in faciliteiten met een hoge luchtvochtigheid en een zekere luchtverontreiniging, zoals voedselverwerkingsfabrieken, wasserijen, brouwerijen, zuivelfabrieken.
C4 Hoog Industriële gebieden en gebieden dicht bij de kust met een gemiddeld zoutgehalte. Chemische fabrieken, zwembaden, scheepswerven.
C5 Heel Hoog Industriële gebieden met een hoog vochtgehalte en een hoog zoutgehalte Gebouwen en gebieden met bijna permanente condensatie en ernstige vervuiling.
CX * Extreem Offshore-gebieden met een hoog zoutgehalte of industriële gebieden met extreem hoge luchtvochtigheid en een agressieve atmosfeer of subtropische en tropische gebieden. Gebouwen en gebieden met bijna permanente condensatie en ernstige vervuiling.

 

Bron: Hempel ISO brochure NL 20190124.

Begin met chatten
Hulp nodig?
Hallo! Hoe kunnen we je helpen? Klik op '' Begin met chatten'' om ons een Whatsapp bericht te sturen! Wij helpen je graag verder.