strabeko-1826

U als klant kiest er bij Strabeko voor welke oppervlaktebehandeling geschikt is voor uw object. Strabeko hanteert hiervoor de basiscategorieën met betrekking tot atmosferische corrosie van de NEN-EN-ISO 12944; oftewel in welke omgeving komt het object te staan, binnen of buiten? en heeft de kwaliteit van de coating te leiden onder omgevingsfactoren als vochtigheid,beregening, vuil, temperatuur, UV-straling en eventuele chemische blootstelling? Waar kiest u uit ? De volgende basiscategorieën in de NEN-EN-ISO 12944 norm zijn er:

C1 omgeving= 1 laags-kwaliteit, laagdikte 70 mu gemiddeld, geschikt voor materiaal in verwarmde gebouwen met een zeer schone atmosfeer, waarbij de 1 laags kwaliteit op visuele inspectie wordt beoordeeld.

C2 omgeving= 2 laags kwaliteit, 100 mu laagdikte gemiddeld, in onverwarmde gebouwen waar condensatie kan optreden zoals magazijnen/sporthallen.

C3 omgeving= 2 laags kwaliteit, 160 mu laagdikte gemiddeld, in gebieden met een laag zoutgehalte zoals productiehallen met een hoge vochtigheid.

C4 omgeving= 2 laagst kwaliteit, 200 mu laagdikte gemiddeld, voor industriële gebieden en gebieden met een gemiddeld zoutgehalte.

C5 omgeving= 3-laagst kwaliteit 320 mu voor plaatsing van het object in industriegebieden met een hoog vochtigheidsgehalte en een agressieve atmosfeer en gebouwen en gebieden met bijna permanente condensatie en een hoge mate van vervuiling. Erik van den Dries informeert u graag uitvoerig over coatings die geschikt is voor C5-gebieden. wanneer u voorafgaand aan de oppervlaktebehandeling aangeeft -en in uw opdracht- welke rapportage (laagdikte rapport/Inspectie & test Plan etc) u wenst, wordt deze u na de bewerking digitaal toegestuurd. Sinds november 2015 is Strabeko met deze werkwijze gestart en het bevalt heel goed!

Foto: Harry van de Pas/Gotofrafie.