Aanstaande dinsdag 13 maart wordt de achtste Groene Pluim* uitgereikt, de eerste in Tilburg en Strabeko is een van de drie kanshebbers. Strabeko is erg trots op deze nominatie; als familiebedrijf vinden we het belangrijk vol passie een duurzame en maatschappelijke rol in te vullen.

Duurzaamheid is ook een selectiecriterium voor de klanten van Strabeko. Door voor Strabeko te kiezen, geven klanten de ruimte aan onze onderneming om duurzame keuzes te kunnen maken tijdens het hele proces van oppervlaktebehandelingen.
Erik van den Dries: “Het is jammer dat de oppervlaktebehandelende branche en de metaalsector vaak voor vies en vervuilend worden aangezien, terwijl metaal juist cradle-to-cradle kan worden verwerkt. De ontwikkelingen in de coatings gaan steeds verder, waarbij poedercoatings op lage temperaturen worden uitgehard en restpoeders kunnen worden gerecycled in het eigen proces, maar inmiddels ook worden verwerkt in de auto-industrie.”

90% van de producten die Strabeko behandelt, worden voor een langere tijd ingezet of geplaatst en veel producten krijgen hier dan ook een tweede leven, het is als het ware liefde op het “tweede” gezicht.
Een greep uit de duurzame speerpunten van Strabeko:

• Duurzaam werken in een veilige werkomgeving met tevreden medewerkers
• Zo zuinig mogelijk met grondstoffen omgaan
• Groene energie opwekken met zonnepanelen
• Kiezen voor milieuvriendelijke processen en duurzame installaties (meerdere vormen van warmteterugwinning)
• Oog voor de (directe) leefomgeving
Kortom, zorgen dat de aardbol leefbaar blijft voor volgende generaties.

Op www.degroenepluim.nl vindt u de uitslag, maar ook op social media en onze website.
*De Groene Pluim.nl (h)erkent de duurzame ondernemer en geeft deze positie. De groene pluim inspireert en stimuleert duurzame (door)ontwikkeling en samenwerking gebaseerd op de Verenigde Naties Sustainable Development Goals. Met als doel om een tastbare en positieve impact te maken op de duurzame uitdagingen. Samen bouwen we aan een duurzame inclusieve en toekomstbestendige omgeving met een gezond ondernemersklimaat als resultaat.

Begin met chatten
Hulp nodig?
Hallo! Hoe kunnen we je helpen? Klik op '' Begin met chatten'' om ons een Whatsapp bericht te sturen! Wij helpen je graag verder.